Gulyás Tibor

Gulyás Tibor

az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára

100 magyar találmány és fejlesztés 2021

A 100 magyar találmány és fejlesztés 2021 című kiadványban megjelent köszöntője:

Tisztelt Olvasó!

Akár a saját életünkre, akár az emberiség, mint közösség, illetve közösségek történetére tekintünk, megragadhatjuk a folyamatos megújulást, az innovációt.

Az innováció napjaninkra fogalom, átgondolt – fontos hozzátennünk: megújuló – keretrendszer annak érdekében, hogy értésünk közös legyen, ha az újításról vagy éppen megújításról van szó.

A feladatom szerteágazó, összetett, mégis néhány fontos területtel jól megragadható: gondoskodnom kell hazánk stratégiájának végrehajtásáról, a finanszírozási eszközök célzott felhasználásáról, az intézményrendszer építéséről és az ahhoz kapcsolódó szabályozási feladatok ellátásáról – a hazai innovációs ökoszisztéma építéséről és annak kiteljesítéséről. Azért, hogy teljesítményünk és az ebben rejlő lehetőségeink új dimenziót nyissanak hazánk fejlődésében, és így évről évre egyre nehezebb legyen kiválasztani a 100 Legérdekesebb Magyar Innovációt.

Bízom benne, hogy a kötetben felsorakoztatott demonstráció hasznos időtöltést, követendő példát szolgáltat a jövő innovátorai számára.